14 Nisan 2014 Pazartesi

Konut kredisinde masrafların iadesi mümkün!

             
Konut Kredisi diğer adıyla mortgage kredilerinde masraf iadesi

Konumuz tam bir hukuk mücadelesi ;
         Olay Isparta ilimizde geçmektedir. Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çeken bir tüketici ,  kullandığı kredide kendisinden masraf ve komisyon adı altında alınan toplamda 2.580,62 TL tutan masrafların iadesi için Isparta ili Tüketici sorunları hakem heyetine müracaat etmiş İl hakem heyeti de 2010/22 K. ve 26/01/2010 tarihinde söz konusu talebi kabul etmiştir.İlgili kararı okumak için tıklayınız.
          Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesine Tüketici Mahkemesi sıfatıyla , hakem heyetinin kararına itiraz eden Ziraat Bankası'nın itirazı 10/06/2010 tarihinde 2010/118 nolu karar ile reddedilmiştir.İlgili kararı okumak için tıklayınız.
          Ziraat Bankası vekili söz konusu kararı temyiz etmiştir. Temyiz neticesinde kararı hukuka aykırı görmeyen Yargıtay 13.Hukuk dairesi söz konusu kararı 10.02.2011 tarihinde onamış ve Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin söz konusu kararı kesinleşmiştir.İlgili kararı okumak için tıklayınız.

12 Nisan 2014 Cumartesi

Kredi Kart Aidatlarının iadesi mümkün.

Kredi kartı aidatları konusunda Yargıtay'ın son yıllardaki emsal uygulamalarıyla tüketici biraz nefes aldı. 
Kredi kartı aidatlarının iadesi için bankalara dava açan vatandaşlara karşı bankalar " Borçlar Kanunu gereği İstirdat ve Sebepsiz zenginleşme davası niteliğindedir , aidat kesildikten bir yıl içinde dava açmaları gerekir " tarzında zamanaşımı itirazında bulunuyorlardı. 
Yargıtay bu hususa ilişkin verdiği emsal kararlar ile dava açma süresinin on yıl olduğunu belirtmiştir. Konuya ilişkin Yargıtay Kararını BURADAN okuyabilirsiniz. Konuyla ilgili ayrıntılı hukuki bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.